fitness8

Övning viktigt av din styrka

Motion är också känd som aerob träning. Aerob träning använder dina stora muskler och kan fortsätta under långa perioder. Till exempel, promenader, jogging, simning och cykling är aeroba aktiviteter. Minst 20 minuters hjärt-motion 3 eller 4 dagar i veckan bör vara tillräckligt för att upprätthålla en god kondition nivå.

Motion är också känd som aerob träning. Aerob träning använder dina stora muskler och kan fortsätta under långa perioder. Till exempel, promenader, jogging, simning och cykling är aeroba aktiviteter. Dessa typer av övningar driva din kropp att använda syre mer effektivt och leverera maximal nytta till ditt hjärta, lungor, och cirkulationssystemet.

Styrketräning

Styrkeskapande och flexibilitet övningar kallas anaerob träning. Anaerob träning har inte kardiovaskulära fördelar, men det gör dina muskler och ben starkare. Styrkeskapande övningar kräver korta, intensiva ansträngningar. Flexibilitet övningar, som också är anaeroba, tona dina muskler genom stretching och kan förhindra muskel-och ledproblem senare i livet. Ett välbalanserat träningsprogram bör innehålla någon typ av övning från varje kategori. En enkel definition av hjärt-motion är någon övning som höjer din puls till en nivå där du fortfarande kan prata, men du börjar svettas lite.

Minst 20 minuters träning 3 eller 4 dagar i veckan bör vara tillräckligt för att upprätthålla en god konditionsnivå. Varje rörelse är bra, även hus eller gård arbete. Men om ditt mål är att gå ner i vikt, du kommer att behöva göra någon form av hjärt-motion för 4 eller fler dagar i veckan i 30 till 45 minuter eller längre.

Styrketräna hela kroppen med

Det idealiska träningsprogrammet börjar med en 5- till 10-minuters uppvärmning, som inkluderar mjuka rörelser som kommer att öka din puls något. Sedan, långsamt flytta in i 20 eller fler minuter av en hjärt-övning som du väljer, såsom aerobics, jogging på ett löpband, eller promenader, för att nå vad som kallas ditt mål hjärtfrekvens. Din målpuls är en riktlinje som kan hjälpa dig att mäta din konditionsnivå innan programmet börjar och hjälper dig att hålla koll på dina framsteg efter att du påbörjat ett träningsprogram. Target hjärtfrekvens låter dig också veta hur hårt du tränar. Om du börjar ett träningsprogram, bör du sikta på den låga änden av din målpulszon. Om du tränar regelbundet, kanske du vill träna på den höga delen av zonen.

För att hålla dig inom din målpulszon måste du ta din puls varje så ofta du tränar. Du kan hitta din puls på 2 ställen: vid basen av tummen på endera handen, eller vid sidan av halsen. Sätt dina första 2 fingrar över din puls och räkna antalet slag inom en 10-sekundersperiod. Multiplicera detta tal med 6, och du kommer att ha antalet hjärtslag i en minut. Om du till exempel räknade din puls till 20 under 10-sekunderspulsräkningen skulle din puls vara 120 slag per minut.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts